2021-04-23 15:18:47• hírek • Bede Emőke

Beiktatták a Szatmár Megyei Tanács új tagjait

Godzsa Zsolt Tibor és Mărginean Mária Éva lettek a Szatmár Megyei Tanács új tagjai, a pénteki soros ülésen pedig le is tették a hivatali esküt. Az RMDSZ színeiben mandátumhoz jutott tanácsosok Kallós Zoltánt és Kovács Mátét váltják, előbbi az Oktatási Minisztérium államtitkára lett, utóbbi a megyemenedzseri tisztséget fogja ezentúl betölteni.

„Egy nagyon összetett érzés van most bennem, óriási öröm számomra, hogy 12 év után elértem a célom, mely nem csak nekem, de a cigányságnak is történelmi pillanat, hiszen Szatmár megyében eddig még nem volt roma származású tanácsos. Úgy gondolom, ez egy nagy előrelépés számunkra, hiszen így mi is beleszólhatunk a minket érintő kérdésekbe. Tudom, hogy nagyon sok munka és felelősség hárul ezáltal rám, már csak azért is, mert az a több ezer ember, aki annak idején bizalmat szavazott nekem, számon fogja kérni, hogy mit tettem le az asztalra. Minden erőmmel azon leszek, hogy bebizonyítsam, megérte rám szavazni. Elsődleges célom, hogy a megyei tanács intézményén belül segítsek megoldani a közproblémákat, de természetesen lehetőségeim függvényében igyekszem a személyes ügyekkel is foglalkozni” – mondta el az eskütétel után a Szatmár.ro-nak Godzsa Zsolt, ki az oktatásért, szociokulturális tevékenységekért, felekezetekért, sportért és ifjúságért felelős szakbizottság tagja is lett egyúttal. Ezzel kapcsolatban az újonnan megválasztott tanácsos elmondta, különösen örül e tisztségnek, hiszen mindig is kiemelt fontosságúként kezelte az oktatást, mely a roma integráció egyik kardinális eszköze.



Godzsa Zsolttal ellentétben, ki első ízben teszi magát próbára megyei tanácsosként, Mărginean Mária Évának már nem lesz ismeretlen a feladat, hiszen ő már több mandátumot is a háta mögött tudhat. Ennek fényében nem meglepő, hogy a régi-új tanácsos ki is használta az „Egyebek” napirendi pont adta lehetőséget, és felhívást intézett társaihoz. Rövid felszólalásában Mărginean Mária Éva arra bíztatta a megyei tanács tagjait, hogy a csütörtöki Föld napja és a tavasz apropóján tekintsenek körbe környezetükben, és aktív szerepvállalással járuljanak hozzá ahhoz, hogy a megye területén szétszórt hulladék mennyiségét vissza lehessen szorítani. Amellett, hogy nagyban rontja látképet, a környezetre is rendkívül káros hatással van – mondta el a mindenhol felfedezhető szeméthalmok kapcsán a tanácsos.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: